Bæredygtighed hos
Kastrup Vinduet

Miljø, virksomhed & mennesker

Hos Kastrup Vinduet anser vi bæredygtighed som et langsigtet ansvar for miljø, virksomhed og mennesker. Det drejer sig om at udvikle en virksomhed, der kan eksistere i mange år, og som kan sikre danske arbejdspladser i mange kommende generationer. Vi stræber hver dag efter at tænke bæredygtighed ind i vores produkter, processer og sociale ansvar.

Bæredygtige produkter

Kastrups produkter gør bygninger mere energirigtige. Når man bygger bæredygtigt, betyder det samtidig, at man skaber værdi, der holder i flere årtier. Kastrup Vinduet inddrager i udviklingsprocessen hele levecyklussen for produktet og tager hensyn til miljø, energiforsyning og den fremtidige levevis. Med biometriske åbningsfunktioner, de nyeste sikkerhedsbeslag og energioptimeret ECLAZ glas anvender Kastrup allerede i dag den nyeste teknologi. Det gør det muligt at skabe produkter med en længere levetid, og som ikke taber værdi over årene. Sker det, at vores vinduer med tiden skal bortskaffes, anbefaler vi at aflevere vinduerne på en genbrugsstation, hvor store dele af elementerne kan genbruges.

Læs mere Skjul

Bæredygtige processer

Virksomme processer, hvor der er fokus på minimering af affald og en stigning af værdiskabende arbejde, får en større og større betydning hos Kastrup Vinduet.

Vores medarbejdere bliver løbende uddannet i LEAN-teknikker og -værktøjer. På den måde sikrer vi os, at vi altid har fokus på det rigtige, og vi sparer også de unødvendige ressourcer.

Der hvor det ikke er muligt at fjerne alt affald, har vi standardiserede processer, som opsamler affaldet og genanvender det eller disponerer det korrekt. For eksempel bliver alt overskud af vores plast og komposit samlet under produktionsprocessen og sendt tilbage til leverandøren til genanvendelse i nye vinduesprofiler.

Læs mere Skjul

Social ansvarlighed

Kastrup Vinduet er en familieejet virksomhed med stor succes på det danske vinduesmarked. Vi er overbevist om, at én af årsagerne til vores succes er den høje kvalitetsstandard og innovationsånd skabt af vores danske arbejdskraft. Der er store fremtidsplaner om fortsat at investere i vores to fabrikker i Vestjylland og skabe arbejdspladser i det lokale område.

I modsætning til mange andre vinduesleverandører, som på grund af prispres flytter deres produktion til udlandet, vil Kastrup Vinduet også i fremtiden udelukkende udvikle og producere i Danmark.

En glad, sund og tilfreds medarbejder er en anden grund til vores succes.

Om en medarbejder stræber efter karriere, har en ung familie eller er på vej på pension, forsøger vi hos Kastrup altid at hjælpe med individuelle udviklingsprogrammer og fleksible arbejdstider. Udover medarbejderne sætter vi også pris på et fair og legalt samarbejde med vores kunder, leverandører, naboer og andre partnere.

Kastrup Vinduet er blevet tildelt CSRpeople 2023 på baggrund af det sociale ansvar, som vi tager for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, forebyggelse af sygefravær og arbejdsfastholdelse samt indsats for unge mellem 13 og 18 år.

En stor del af vores sociale ansvar er også at støtte det lokale. Det er virksomhedernes ansvar at fremme de lokale klubber og foreninger og på den måde bidrage til det lokale samfund. Udover at støtte de mindre og store lokale klubber som TTH Holstebro og SIK Skive er Kastrup Vinduet medlem af Code of Care, hvor vi hjælper folk på kanten af arbejdsmarkedet med at komme ind på arbejdsmarkedet igen.