Bliv klogere på de nye energikrav 2021

BYGNINGSREGLEMENT 2018 TILLÆG

NYE ENERGIKRAV 2021


Den 1. februar 2021 træder et nyt tillæg til Bygningsreglementet BR18 i kraft med skærpede energikrav til døre og vinduer. Det har været meget snak om BR20, men de nye krav er et tillæg til det eksisterende BR18.

OVERBLIK OVER DET NYE ENERGIKRAV

  • Fra 01.02.2021 må det kun monteres vinduer og døre i Energiklasse A i helårshuse.
    Udestuer betragtes som tilbygning og skal derfor også overholde Energiklasse A.
  • Sommerhuse og lignende ferieboliger samt fredede bygninger og enkeltstående pavilloner/orangerier er ikke omfattet af bygningsreglementet og må stadig benytte vinduer og døre i Energiklasse B.

 

BYGGETILLADELSE ELLER MONTAGETIDSPUNKT – HVAD GØR SIG GÆLDENDE?

  • For byggerier som kræver byggetilladelse er det ansøgningstidspunktet, som er gældende. Hvis du har søgt inden 31. januar 2021, må du gerne montere vinduer og døre med Energimærke B, ellers gælder de nye regler.
  • Kræver byggeriet ikke byggetilladelse, er det montagetidspunktet, der afgør, om håndværkeren må montere gamle vinduer og døre. Montering af gamle elementer er tilladt før 31. januar 2021, hvorefter de nye regler skal opfyldes.


OBS!

Som håndværker har du ansvar for at rådgive kunden om de nye krav, og så er det op til bygherre at overholde dem.
Ved tvivlsspørgsmål vedrørende byggetilladelsen, opfordrer vi til at kontakte den lokale byggemyndighed.

 

KASTRUP VINDUET’S PRODUKTSERIER

Kastrup Vinduet lever til enhver tid op til Bygningsreglementet, og vi kan levere Energiklasse A og B, som vi plejer frem til nytår. Herefter vil den nuværende Energiklasse B være forbeholdt sommerhuse og fritidshus.