Blog categories

Comments

Genrejs Danmark - køb dansk

PRESSEMEDDELSE

Direktør: Fremrykkede offentlige investeringer skal gavne danske arbejdspladser

”Når vi skal genrejse Danmark efter coronakrisen, så er det afgørende, at vi køber dansk og støtter danske arbejdspladser. Her bør det offentlige gå forrest.”

Det fastslår Jan Larsen, adm. direktør i Kastrup A/S, i en kommentar til, at Folketinget vil fremrykke offentlige investeringer for op til ti milliarder kroner.

”De mange milliarder kommer fra danske skatteydere og skal naturligvis gavne danske skatteydere. Det vil være en katastrofe for mange danske familier, hvis pengene reelt går til at støtte arbejdspladser i udlandet.”

Konkret foreslår Jan Larsen, at indkøbere – såvel private som offentlige – sikrer sig, at de produkter, de indkøber til f.eks. energioptimering, er produceret i Danmark.

”Mange virksomheder har danske salgsselskaber, mens al produktion foregår på fabrikker i udlandet. Hvis alle ordrer går til den type virksomheder, så sender vi de penge, der ellers skulle genrejse Danmark, ud af landet.”

Jan Larsen understreger, at EU-lovgivning på området under normale omstændigheder fungerer fint.

”Men intet er normalt i øjeblikket, situationen er kritisk i mange forskellige brancher. Folketinget har vist, at det hurtigt kan gennemføre lovgivning med solnedgangsklausul – derfor vil det give god mening, at man midlertidigt tilsidesætter EU-lovgivningen og prioriterer danske arbejdspladser, så danske virksomheder kommer godt igennem krisen.”

Kastrup A/S er en dansk virksomhed, der producerer vinduer og døre, og som beskæftiger godt 250 medarbejdere på fabrikker i henholdsvis Holstebro og Skive.

”Jeg vedstår mig gerne, at jeg som direktør for Kastrup A/S har en interesse i, at flere køber danske produkter; jeg mener, at det fuldstændig legitimt at kæmpe for virksomheden og dermed danske arbejdspladser,” siger Jan Larsen og fortsætter:

”Det afgørende i denne sag er, at der er mange virksomheder som Kastrup A/S – virksomheder, der har valgt at fastholde produktionen i Danmark, og som samlet set sikrer vigtige private arbejdspladser til mange forskellige faggrupper.”

 


 

For flere oplysninger eller kommentarer, kontakt:

Jan Larsen, adm. direktør, Kastrup A/S, mob. 30 78 22 51